טיפול בחרדות

שתפו

אל תתנו לחרדות לנהל לכם את החיים. יש מגוון שיטות לטיפול בבעיה. הכירו את כל שיטות הטיפול בחרדות ואת המומלצות ביותר

חרדה בריאה או הפרעה?  

כל אחד מאיתנו יכול לחוות תחושת דאגה וחשש לפעמים – לפני מבחן גדול, החלטות חשובות או קבלת מידע משנה חיים. עם זאת, חלקינו סובלים מחרדות, פחד ודאגה, באופן כמעט קבוע, ללא כל פרופורציה לגודל האירוע שמתרחש. חרדה כזו, עלולה לפגוע באופן משמעותי ביותר על איכות החיים, יכולת ניהול מערכות יחסים או על התקדמות מקצועית.(1)

עד כמה זה נפוץ? מאוד. על פי משרד הבריאות כ-6% מהישראלים ומהישראליות יתמודדו עם חרדה במהלך חייהם. יותר מ-1 לכל כיתה.(2)

זה הזמן לגשת לטיפול בחרדות

קיימים סוגים רבים של חרדות. ביניהן: חרדה כללית, חברתית, חרדת נטישה ופחדים שונים (כמו פוביה מבעלי חיים או מטיסות). בעצם, כמעט כל דבר יכול לגרום לחרדה. אם אתם מרגישים שאתם לחוצים וחסרי מנוחה או שאתם חיים בתחושה של  סכנה מתמדת, יכול להיות שאתם סובלים מחרדה. חרדה כזו יכולה להתבטא על ידי עליה בדופק, נשימות מהירות, הזעה, רעד, קושי בריכוז, הפרעות בשינה ואין-ספור תסמינים אפשריים אחרים.

החיים לצד התסמינים האלה יכולים להיות מאתגרים במיוחד. עד כדי כך, שתסמיני החרדה יכולים לפגוע באיכות החיים ולהביא אותנו להימנע מפעילויות רבות. כמו כן, כיום אנחנו יודעים שמי שסובלים מחרדה נמצאים בסיכון מוגבר לסבול גם ממצבים נפשיים אחרים כגון דיכאון, התמכרויות ואפילו כאב. סיבות טובות לטיפול? בהחלט!(3)

טיפול בחרדות 

התמודדות עם חרדה יכולה לפגוע בנו ובאנשים, הורים ובני הזוג שאנחנו רוצים להיות. כאשר החרדה גורמת לסבל או למצוקה משמעותית, כמו הפרעה לאיכות החיים, או להתפתחות סיבוכים שונים כתוצאה ממנה, חשוב לפנות לקבלת טיפול מקצועי.(4)

בעוד שמבוגרים יכולים לשתף שהם מרגישים בחרדה (וגם זה מאתגר) איתור חרדה בילדים יכול להיות קשה אפילו יותר. ניתן לקרוא על חרדות אצל ילדים באתרנו.

למרבה השמחה, לעולם בריאות הנפש יש היום טיפולים מעולים לחרדה, הן מעולם התרופות והן מעולם הטיפול הפסיכולוגי והפסיכותרפיה (ריפוי בשיחה).(5)

טיפולים פסיכולוגים – טיפול יעיל ביותר במצבי חרדה, הוא הטיפול הקוגניטיבי- התנהגותי: CBT. בטיפולים אלו, שמתבצעים על ידי מקצועים מוסמכים עם רישיון משרד הבריאות, לומדים כיצד לשנות את המחשבות שמובילות לחרדה ולסגל דפוסי חשיבה בריאים שפועלים נגד החרדה.

למעשה, מחקרים שהשוו בין סוגי טיפולים שונים, הוכיחו כי ההשפעה החיובית של CBT על חרדה יכולה להימשך זמן ממושך אף יותר בהשוואה לטיפולים תרופתיים. 

טיפולי ה-CBT הם קצרים יחסית בזמן (אורכים שבועות עד חודשים בודדים), מסוגלים לספק הקלה מהירה ומתמקדים בהקניית כלים מעשיים. דרך מעולה לתרגל את ההתמודדות עם החרדה במסגרת טיפולים אלה היא במסגרת ׳חשיפות׳: תרגילים בדרגת מורכבות עולה שמבצעים גם בקליניקה וגם בבית.  ניתן לקרוא עוד על טיפול הCBT באתרנו.

טיפולים תרופתיים- טיפולים תרופתיים ניתנים כתלות ברמת וסוג החרדה, באופן אישי ומותאם לכל מטופל ומטופלת. תרופות שיכולות לסייע לחרדה הן נוגדות-דיכאון, נוגדות-חרדה ואף תרופות הרגעה מסוימות. ניתן לשלב בין טיפולים תרופתיים לטיפולים פסיכותרפיים, כמו CBT.

התמודדות בריאה עם חרדה

חרדות הן לא דבר שקל לחיות איתו. הן יכולות לגרום לנו לאבד ריכוז, להרגיש חלשים, מבולבלים או לחוצים ולפגוע בהגשמה העצמית שלנו. אל תתמודדו איתן לבד! אנו מזמינים אתכם ליצור עמנו קשר, דרך הטלפון או האתר. נשמח להקשיב, לייעץ ולתת לכם המלצה מתאימה לטיפול.

מקורות: (1),(2),(3),(4),(5),(6)

שאלות ותשובות

מטופלת עם חרדה במהלך טיפול אצל מטפלת
שתפו

אנחנו כאן בשבילך

פורטל מבית מכון חיבורים